Hvorfor utføre en sprinklerkontroll?

Er du byggeier? Har du fullstendig oversikt over regelverket for kontroll av sprinkleranlegg? I henhold til forskrift om brannforebygging, er du som byggeier ansvarlig for å sikre at anlegget fungerer som det skal. Det inkluderer utføring av sprinklerkontroll.

En lovpålagt, årlig kontroll

En særdeles god grunn til å utføre en sprinklerkontroll er det faktum at det er lovpålagt. Hensikten med en kontroll er å sjekke at anlegget er montert riktig, og som byggeier vil du ved en første kontroll kunne få bekreftet at du har fått nettopp det du har bestilt fra leverandør. Ved videre kontroller, er hensikten å avdekke potensielle feil eller skader. På den måten kan disse fikses før en ulykke skulle inntreffe.

Avverger personskade og skade på eiendeler

Dersom det ikke er utført en sprinklerkontroll, vil det ikke avdekkes om det kan være fatale feil på anlegget. Skulle det dermed oppstå en brann, vil et mulig utfall være at sprinkleranlegget ikke fungerer som det skal. Et brannforløp vil kunne spre seg uforhindret, og kan føre til enorme materielle skader. I verste fall kan de føre til personskader eller dødsfall.

Bestill sprinklerkontroll gjennom oss

Sprinklerteknikk AS utfører kontroll av sprinkleranlegg (sprinklerkontroll) i nye bygg og eksisterende bygninger. Vi har FG-godkjenning, og våre ansatte har blant annet fått opplæring i FG-kontroll. Du kan nå oss på post@sprinklerteknikk.no eller på telefonnummer 23 17 22 70.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Dersom du ønsker å sette deg inn i relevant lovgivning, kan du blant annet se over forskrift om brannforebygging, brann og eksplosjonsvernloven, byggteknisk forskrift (TEK17) og plan- og bygningsloven. I tillegg er også NS-EN 12845, en standard satt av Norsk Standard i 2015, nyttig å ha kjennskap til. Vit samtidig at om du benytter deg av oss, har vi fullstendig oversikt over alle regler, forskrifter og standarder. Du er med andre ord sikret at alt arbeid utføres lovlig og i henhold til regelverk.

Skulle du ha behov for å komme i kontakt med daglig leder av Sprinklerteknikk, er Geir Berntsen rette mannen å prate med. Du kan nå ham på telefon 928 83 883 eller på e-post gb@sprinklerteknikk.no.

kontakt oss

Lukk

Kontakt oss

Man-fre: 08-16
Lør-søn: stengt

Geir Berntsen
epost: gb@sprinklerteknikk.no
tel: +47 928 83 883

Torbjørn Berntsen
epost: tb@sprinklerteknikk.no
tel: +47 928 83 818

Sondre Stangeby
epost: sondre@sprinklerteknikk.no
tel: +47 918 16 802

Jørgen Sand
epost: js@sprinklerteknikk.no
tel: +47 920 26 037

Knut Kolbeinsen
epost: kk@sprinklerteknikk.no
tel: +47 932 19 010

Mette Eid
epost: me@sprinklerteknikk.no
tel: +47 404 50 947