Vedlikehold og kontroll av sprinkleranlegg

Er du eier av et bygg med sprinkleranlegg som har behov for tilsyn? Eller er det kanskje snakk om kontroll av anlegget i et nybygg? Sprinklerteknikk AS tilbyr både vedlikehold og kontroll av sprinkleranlegg for nye og eksisterende bygg. Husk at det er eier av bygget som er ansvarlig for å sørge for ettersyn, vedlikehold og kontroll av ethvert anlegg.

Vedlikehold

Det finnes en rekke ulike sprinkleranlegg på markedet. Uansett hvilken type sprinkleranlegg kan vi bistå. Sprinkleteknikk AS utfører periodisk vedlikehold av alle typer sprinklerventiler, som for eksempel:

  • Våtventiler
  • Tørrventiler
  • Glykolanlegg
  • Pre-action
  • Delugeventiler

I tillegg utfører vi vedlikehold av sprinklerpumper.

FG Skadeteknikk anbefaler at kun personer med blått kompetansebevis utfører vedlikehold på ventiler. Periodisk vedlikehold av sprinklerventiler avtalt gjennom oss utføres derfor av godkjent vedlikeholdstekniker med FG 900 sertifisering og lang erfaring.

Kontroll

Kontroll av ethvert sprinkleranlegg er viktig, forsvarlig og lovpålagt. Det kreves at en slik kontroll utføres årlig og Sprinklerteknikk AS utfører kontroll av sprinkleranlegg i henhold til FG-930:1. Våre kontrollører har lang og bred erfaring innen sprinklerbransjen, og utfører kontroll av sprinkleranlegg i hele Norge til konkurransedyktige priser. Kontroll utføres av våre sprinkleringeniører, godkjent etter FG900 Trinn I+II.

Ta kontakt for vedlikehold og kontroll

Dersom du skulle være interessert i vedlikehold og kontroll (eller kanskje en serviceavtale), ta kontakt med oss for et uforpliktende pristilbud. Du kan sende en e-post til post@sprinklerteknikk.no eller ringe oss på telefonnummer 23 17 22 70. Vi står klare til å bistå!

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Det er forståelig at det kan virke litt i overkant ofte, men en årlig kontroll av sprinkleranlegget er svært viktig å få utført. Kun gjennom en slik undersøkelse og vurdering vil du kunne være sikker på at anlegget fungerer optimalt og vil utløses som det skal ved en brann. Skulle du velge å ikke gjennomføre en slik årskontroll, vil det kunne føre til store materielle skader. I verste fall kan det få fatale følger. Dette kommer da i tillegg til det faktum at å droppe en slik kontroll er lovstridig.

Det kreves at de som gjennomfører en kontroll har FG-godkjenning for nettopp kontroll, og at dette utføres av fagpersonell som har god kjennskap til sprinkleranlegg. I tillegg anbefales det på det sterkeste at vedlikehold utføres av personer med blått kompetansebevis. Et sprinkleranlegg er svært komplisert og avansert, og det kan få store konsekvenser dersom vedlikehold og kontroll ikke utføres riktig.

kontakt oss

Lukk

Kontakt oss

Man-fre: 08-16
Lør-søn: stengt

Geir Berntsen
epost: gb@sprinklerteknikk.no
tel: +47 928 83 883

Torbjørn Berntsen
epost: tb@sprinklerteknikk.no
tel: +47 928 83 818

Sondre Stangeby
epost: sondre@sprinklerteknikk.no
tel: +47 918 16 802

Jørgen Sand
epost: js@sprinklerteknikk.no
tel: +47 920 26 037

Knut Kolbeinsen
epost: kk@sprinklerteknikk.no
tel: +47 932 19 010

Mette Eid
epost: me@sprinklerteknikk.no
tel: +47 404 50 947